Bent u op zoek naar een accountant?

Vergelijk hier offertes van accountants bij u uit de regio!

De taken van een accountant


Een accountant heeft verschillende taken, namelijk:

  • Communiceren
  • Analyseren en adviseren
  • Controleren

Een accountant kijkt naar de cijfers van een bedrijf en analyseert deze. Een accountant heeft echter niet alleen met cijfers te maken, maar ook met zijn cliënten. Het analyseren van de cijfers is natuurlijk erg belangrijk maar net zo belangrijk is het communiceren van de resultaten naar de klant. Het is namelijk niet eenvoudig om een klant te vertellen dat zijn bedrijf verlies draait. Het overbrengen van goed of slecht nieuws hoort dus bij de taken van een accountant.

Een accountant kan aan de hand van de cijfers zien of het goed of slecht met een onderneming gaat. De cijfers liegen vrijwel nooit! Een accountant kan dus zeer handig zijn om het besluitvormingsproces tijdens een grote investering te ondersteunen of om te bepalen of een bedrijf klaar is om naar de beur te gaan. Mocht het zo zijn dat een accountant hierbij stuit op zaken die anders georganiseerd kunnen worden dan kan hij de directie van een bedrijf hierover adviseren. De kleine onderneming kan door een accountant worden ondersteund bij het voeren van de administratie en het opstellen van de jaarrekening. Daarnaast kan een accountant de ondernemer adviseren in bedrijfs-economische, fiscale en juridische zaken.

Jaarlijks worden de cijfers voor de jaarrekening van een onderneming eenmaal opgemaakt. Uit de jaarrekening blijkt waar het geld van die onderneming naar toe is gegaan. Als de cijfers kloppen, geeft de accountant een verklaring af. Deze verklaring is, vooral voor banken, belangrijk om te beslissen of ze een lening willen verstrekken. Daarnaast is deze verklaring voor de overheid erg belangrijk, bijvoorbeeld bij het verstrekken van eventuele subsidies.

Vraag direct offertes en vind een accountant bij jou in de buurt!