Vraag nu gratis offertes aan!

   
Titel:
Naam: *
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Bent u op zoek naar een accountant?

Vergelijk hier offertes van accountants bij u uit de regio!

Over accountants


Wanneer u van plan bent met een accountant te gaan samenwerken dan zijn er twee soorten accountants waar u mee te maken kan krijgen, te weten de accountant-administratieconsulent en de register-accountant. De registeraccountant (RA) is op academisch niveau opgeleid en werkt vaak voor multinationals, terwijl de accountant-administratieconsulent (AA) op hbo niveau is opgeleid en veelal voor bedrijven in het MKB kader werkt.

Werkzaamheden
Met betrekking tot financiële administratie zijn accountants inzetbaar voor de volgende werkzaamheden:

  • Jaarrekening controleren
  • Belasting aangiften en fiscale advisering
  • Financiële analyses uitvoeren
  • Opzetten van interne administratie
  • Opstellen van begrotingen en budgetten
  • Waarderen van ondernemingen en aandelen.

Accountantsverklaring
Deze verklaring is vooral van belang voor de belastingdienst en investeerders. Een accountantsverklaring wordt op basis van onderzoek naar de financiële situatie (vaak jaarrekening) van een onderneming verstrekt door de accountant. Een accountant geeft met deze verklaring aan dat de financiële situatie van een onderneming klopt.

Voor wie
De controle plicht en accountantsverklaring geldt niet voor iedere onderneming, wanneer een onderneming aan minstens 2 van de onderstaande voorwaarden voldoet geld geen controleplicht:

  • Minder dan 50 medewerkers
  • Netto omzet is kleiner dan 8,8 miljoen Euro
  • Waarde activa is kleiner dan 4,4 miljoen Euro

Voordelen
Ondanks het feit dat een accountantsverklaring niet verplicht is voor kleinere ondernemingen, is het wel aan te raden een accountant in te huren.  Doordat een accountant veel kennis van financiële zaken heeft, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen, kunnen u zij u voorzien van gedegen advies en begeleiding over diverse financniële trajecten.

Ook particulieren kunnen accountants inschakelen voor boekhouding en belastingaangifte. In de praktijk is dit echter nog niet veel gebruikt. Zonde! Accountants zijn in staat ook particulieren te wijzen op fiscale voordelen die vaak over het hoofd worden gezien. Wat soms wel honderden euro's kan schelen!